Trädgård & Grönt

Få blommor passar så bra på terrasser och balkonger som pelargoner

blommande oas med pelargoner

Pelargoner får terrasser och balkonger att blomma!

Nu på våren är växthusen i plantskolorna fulla av färgglada, blommande plantor. Mängder av olika växter väntar på att bli upptäckta och förverkliga mångas dröm om en sommar fylld av blomsterglädje.

Det finns en växt som är optimal i detta avseende och som förvandlar såväl balkongen som terrassen till prunkande oaser på nolltid – pelargonen.

Pelargoner är robusta och lättskötta och blommar oavbrutet hela sommaren utan att du behöver göra särskilt mycket. De skapar en fin sommarstämning och ger en hemtrevlig känsla. Och visst är pelargoner en lika stor del av sommaren som jordgubbsglass eller att äta frukost utomhus! Experterna på Pelargonium for Europe delar med sig av hur man förvandlar varje balkong och terrass till en blommande oas med pelargoner.

Tips för maximal blomning

Placera dina krukor i grupper eller i en blomstertrappa. På en stege eller blomstertrappa skapas utrymme för ytterligare krukor samtidigt som man får blomning på höjden. Se till att varje pelargon får växa i minst två liter jord.

Om din dröm om blommig sommarlycka är en färgglad balkong kan du blanda pelargoner med andra sommarblommor eller perenner. Vill man få till en naturlig look kan man kombinera pelargoner med ett prydnadsgräs, t.ex. svansfjädergräs, kryddväxter eller smultron.

Pelargoner och kryddväxter går hand i hand när det gäller trivsel. Arrangemang med salvia, lavendel eller timjan är vackra att titta på men också ett smörgåsbord för bin och insekter!

blomsterframjandet.se