Trädgård & Grönt

​Pigga upp dig med vårens växter

Bli glad av vårblommor

Coronavirus, börsoro och allmän domedagsstämning. Det är lätt att känna att humöret dalar. Att komma ut i friska luften och gräva i jorden kan vara ett skönt sätt att byta fokus. Nu när vårsolen börjar titta fram finns det också många fina vårblommor, som bjuder på både färg och vårkänslor.

Det finns ett stort sortiment odlade i Sverige så tillgången ska inte vara något problem. Tycker du att det är obehagligt att gå i butiker, beställ blommorna på nätet!

Här tipsar vi om några av vårens favoriter och hur du ska sköta om dem. Dessutom fina arrangemanstips från @atmycasa och @annikasnaturligating.

Minipåsklilja Tête-à-tête

Minipåsklilja är en fantastisk liten lökväxt som bjuder på många blommor ur samma lök. Den intensivt gula färgen signalerar glädje och energi, och den lyser upp även den mest regntunga dag. Dessutom är den förnämligt hållbar, och klarar galant både någon minusgrad och ett sent snöfall utan att ta skada.

Växtsättet är robust och ger stadga även åt växter som planteras bredvid den. Minipåskliljor är långlivade, och om du har en trädgård eller kolonilott att planera ut dem på när de har blommat över, kommer du att ha glädjen över att

se dem blomma även nästkommande år. Minipåskliljor trivs bäst utomhus, men de kan också plockas in och användas som bordsdekoration eller på fönsterbrädan. Ett tips är att plocka in några blommor och sätta i en liten vas, eller lägga på servetten. Det piggar upp även inomhus.

Läs mer här.