Inredning

Swedish Design Awards

Swedish Design Awards

I år presenteras hela 14 kategorier och tre specialpriser. Juryordförande är Lisa Lindström, VD och grundare av designbyrån Doberman. Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse. Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i vid bemärkelse. Bidrag kan anmälas fram till 18 februari 2018 via Design S – Swedish Design Awards webbplats.

– Design är en betydande förändringskraft och värdeskapande i alla led – det känns därför både viktigt och roligt att vi idag öppnar anmälan till årets omgång av Design S. Jag och hela juryn med mig ser fram emot att bli både utmanade och överraskade av bidragen som kommer in. Design förändrar världen! säger Lisa Lindström, juryordförande Design S – Swedish Design Awards.

Kategorier, jury
 och samarbetspartners

För att spegla designens bredd och viktiga roll i samhället så introduceras i år rekordmånga kategorier – hela 14 stycken plus tre specialpriser! Exempelvis ljusdesign är en helt ny kategori medan arkitektur-kategorin har delats upp i två, för att bemöta såväl nya idéer – direkt från skrivbordet – som realiserade projekt. Industri- och produktdesign värderas utifrån både ett konsumentperspektiv (B2C) och ett affärsmässigt dito (B2B).

Juryn är noggrant utvald tillsammans med våra samarbetspartners. Jurymedlemmarna har unika kompetenser och ska med tränat öga, sakkunnighet och engagemang värdera de inkomna bidragen inom respektive kategori. Dessutom kommer tre specialpriser att delas ut: Svenska Fönsterpriset, Aluminiumpriset och Lauritz konsthantverkspris.

Tillkännagivande av nominerade bidrag

 

De nominerade bidragen i samtliga kategorier tillkännages i slutet av mars 2018.

Design S-dagar och prisutdelning


I juni 2018 är det dags att avslöja vinnarna på Design S-dagen, en inspirations- och kunskapsdag med workshops och internationellt seminarium som avslutas med prisutdelning och fest.


 Dessutom arrangeras Design S-dagar i Göteborg och Malmö under året.Design S – Swedish Design Awards presenteras av Svensk Form i samarbete med:


Huvudsponsor: Svenska Fönster
Sponsorer: Svenskt Aluminium och Lauritz.com 

Samarbetspartners: ASFB- Association of Swedish Fashion Brands, BNJ & Co, Design Region Sweden, Konsthantverkscentrum, SVID, Svenska Tecknare och TMF (Trä- och Möbelföretagen).

För mer information: www.design-s.se