Inredning

Skapa harmoni med gröna detaljer

Skapa harmoni med gröna detaljer

Harmonisk, rofylld och balanserad. Det sköna gröna och naturen fortsätter att inspirera oss när vi inreder. Vi ser allt från vårens trendiga pistagegröna ton till lime och djup skogsgrön. Grönt är färgen som är kompis med allt och alla och en given färgsättare i våra hem.

Grönt är en mångkonstnär. En lättsam kulör som passar oavsett vad du utsätter den för. Som bas i ett helt rum på väggar och möbler eller som accentfärg på enstaka detaljer. Grönt får oss att känna oss nära naturen, och just i vår matchar vi den allra helst med beige, grå och vita toner.

– Genom blommor och växter kommer grönt in i våra hem på ett naturligt. Det är också därför som det är en färg som många väljer att börja med när man vill få in mer färg i hemmet. Grönt känns bekvämt och är en färg som alltid är rätt, säger Beatrice Lindgren, design – och konceptchef på ByOn.

I ByOn’s sortiment ser vi många gröna detaljer. Både i lekfulla och stilrena former i nyanser från sober smaragd till vacker skogsgrön och trendig pistage. Produkter som blir läckra accenter och skapar mer levande rum.

– När man jobbar med accentfärger så finns det en tumregel som säger att den bör förekomma på minst tre olika ställen i rummet. För grönt är det enkelt eftersom den snabbt får färgkompisar genom gröna växter, säger Beatrice Lindgren.

Beroende på vilken grön kulör du satsar på och hur den matchas kan du skapa olika karaktärer. Matchas den med eldiga toner som rött, orange eller gult ger grönt energi, medan om den blandas med jordigare nyanser som grå, brun och beige sprider den ett behagligt lugn. En grön nyans kan också upplevas olika beroende på ytans finish.

Fem tips – så inreder du med grönt