Inredning

Nu lanseras en Totebag med Josef Franks Stockholmsmotiv

Totebag Josef Franks Stockholmsmotiv

Redan 2019 inleddes samarbetet mellan Svenskt Tenn och startupbolaget Reused Remade genom en första bärkasse tillverkad av återanvända hotellakan. Nu adderas ytterligare en modell till sortimentet. Det rör sig om en Totebag där Josef Franks populära Stockholmsmotiv pryder utsidan.

– Vi har sett ett stort intresse för den första bärkassen som vi tog fram tillsammans med Reused Remade. Nu har vi arbetat fram en Totebag, en praktisk modell som pryds med det populära Stockholmsmotivet formgivet av Josef Frank. Det kan bli en fin gåva som rent geografiskt kopplar både till Svenskt Tenn och Stockholm, säger Thommy Bindefeld marknadschef och kreativt ansvarig.

Både Estrid Ericson och Josef Frank var förtjusta i kartor och det finns många historiska referenser på detta i både möbler och fotografier från Estrid Ericsons hem. I Svenskt Tenns sortiment finns bland annat, tallrik, servetter och underlägg med Stockholmskarta.

Samarbetet med Reused Remade inleddes 2019 då en första bärkasse togs fram producerad av återvunna hotellakan och där utsidan pryds av Svenskt Tenns klassiska firmamärke som formgavs 1924 av dåtidens främste grafiska formgivare, Akke Kumlien. Denna kasse kommer finnas kvar i sortimentet. Den goda kvalitén på lakanen gör kassarna hållbara över tid och samtidigt undviks nyproduktion av bomull och polyester.

– Vårt samarbete med Svenskt Tenn har fungerat väldigt fint och det är otroligt roligt att Josef Franks klassiska mönster nu får leva vidare i en tidlös och hållbar tygkasse tillverkad av återanvända lakan från svenska hotell. Det är en fantastisk möjlighet och ära för Reused Remade att Svenskt Tenn återigen vill satsa på återbrukad design och vi hoppas att tygkassen kommer att få ett fint mottagande av kunderna, säger Josephine Alhanko medgrundare och säljansvarig Reused Remade.

Den nya tygkassen produceras i en första upplaga på 1000 exemplar. Mått 36 x 40 cm, pris 220 kr.