Hemma Inredning

Kontraster mellan grovt och finstämt i VILLAGE höstkollektion

VILLAGE höstkollektion 2017

När allt fler skapar stora kollektioner går VILLAGE sin egen väg. Fokus ligger, som vanligt, på att förmedla rätt känsla i produkterna. Varje del av VILLAGE kollektion ska kännas unik, genomarbetad och ha den genuina upplevelsen som endast riktigt fint hantverk kan ge. En av höstens nyheter är ljusstaken Sigurd, ett resultat av kärleken till gjutjärn och fina, klassiska metaller som mässing.

För VILLAGE är ett av ledorden hållbar inredning. Varumärket drivs av att skapa produkter som håller under lång tid, oavsett trender. Sortimentet har fokus på svenskt, klassiskt hantverk, naturliga material och så närproducerat som möjligt.

– VILLAGE produkter är gjorda med omsorg, och det ska kännas i varje liten detalj. Vi försöker ta fram produkter som ger långvarig glädje. Vi vill som vanligt driva utveckling men ännu viktigare är att alltid visa upp produkter som vi verkligen kan stå för, säger Sara Wernerby, Marknadschef på ON Interiör med varumärkena VILLAGE, By On, Vakinme och Victorian.

Nyheterna i VILLAGE höstkollektion 2017 är ljusstaken Sigurd, Sara barstol, ljusstake mini-Chimney, ljusstake signerad Anna Chistians samt posters i samarbete med fotograf John Sandlund. Prisbelönta möbeldesignern Staffan Holm är fortsatt creative director men samarbeten med lokala producenter och designers fortsätter att vara en bärande del i varumärket.

– I den här kollektionen har jag inspirerats av gamla ljusstakar och mästerliga smyckesdesigners som Sigurd Persson. Jag anser att det är i kontrasten mellan det grova och det finstämda som det spännande händer. I ljusstaken Sigurd mixas gjutjärn med fin metall som mässing och vi har dessutom låtit en anonym detalj som handtaget bli huvudperson. Jag tror det här kommer att bli den perfekta presenten till jubilarer, säger Staffan Holm.

Den populära ljusstaken i gjutjärn, Chimney, kommer denna säsong i en mindre variant. Även den omtyckta sara stool kommer som barpall.

– Pallen personifierar mycket av vad Village står för med sin unika form i kombination med funktion genom att den enkelt kan hängs upp på väggen. Det har funnits en efterfrågan på en högre pall som vi nu äntligen kan presentera, säger Staffan.

VILLAGE nyheter kommer att finnas hos utvalda återförsäljare i hela Europa från september.