Inredning

Contura Radiance – en elektrisk höstbrasa med hög mysfaktor

Contura Radiance elektrisk brasa

Längtar du efter en värmande höstbrasa – men saknar möjlighet att ha en vedeldad braskamin? Nu kommer svenska braskamintillverkaren Contura med elektriska eldstäder som bjuder på både sken från lågor, värme och mycket mys.

– Contura Radiance elektriska eldstäder vänder sig till alla dem som längtar efter att skapa stämning men inte har möjlighet att installera braskamin, säger Catharina Björkman, marknadskommunikationschef på Contura.

Contura Radiance finns i en rad storlekar, färger och utföranden med en sak gemensam – alla har de myset i fokus. Eldstaden kan integreras i väggen eller monteras utanpå och går att få med eller utan värmeeffekt. De olika modellerna och inställningarna kan bjuda på en varm, inbjudande och traditionell stämning, eller mer blå flammor med modern känsla.

– Contura Radiance är lite som en kameleont – den går att få i ett utförande som passar in perfekt i ditt hem oavsett om du föredrar den traditionella stilen med naturtrogna bärnstensfärgade lågor eller den moderna looken med blåaktiga lågor, säger Catharina Björkman.

Både den väggmonterade och den infällda eldstaden går att få i fyra storlekar och med ramar med raka, rena linjer och perfekt finish. Den väggmonterade modellen finns med en bakgrundsbelysning i LED ChromalightTM-teknik som går att ställa in i olika 12 olika färgnyanser och ljussättningar. För den som föredrar en härlig brasa utan värme, till exempel under sommarhalvåret, går det även att ställa in den utan värmeeffekt.

Alla elektriska eldstäder har en fin bränslebädd med vita och klara stenar som standard som blir en fin inredningsdetalj även när brasan inte ”brinner”. Stenarna går att byta ut mot krossat klart glas eller svarta eller genomskinliga glaspärlor. Contura Radiance passar både stora och små väggar då bredden varierar från 90 till 240 centimeter.

– Vilken färg på flammor och vilken ljusstyrka de ska ha, LED-belysning, timer och värmeeffekten – allt finns ett klick bort genom en fjärrkontroll som styr myset i hemmet, säger Catharina Björkman.

Contura är en svensk braskamintillverkare i hjärtat av Småland. Småländska Contura är i dag marknadsledande på området i Europa och förenar traditionell svensk ingenjörskonst med modern design och fingertoppskänsla.