Inredning

Contura i61 gör elden till rummets hjärta

Contura i61 braskamin

Contura i61 är braskaminen för dig som vill sätta elden i första rummet. Kaminen är signerad designbyrån Myra för svenska Contura och är en kompakt kamin med slank design och imponerande intryck. Generösa glaspartier tillsammans med en extra hög placering av brännkammaren gör att elden får mycket stor synlighet. Contura i61 går att få i en mängd olika utformningar.

Contura i61 bygger på den större Contura i50 men är mindre och kompaktare. Den stora glasluckan ger ett luftigt intryck, skjuts uppåt och har en alldeles egen widescreenkänsla. Designen är stilren och elegant och har en tidlös skandinavisk design.

Contura i61 är lite av en kameleont – den kan spela huvudrollen i ditt hem, eller smälta in i bakgrunden som en statist. Contura i61 kan installeras både fristående i rummet eller mot en vägg och tack vare att brännkammaren har lyfts till 57 centimeters höjd är elden alltid närvarande. Den går att få i vit eller naturell artstone, svart- eller vitlackad plåt eller i värmelagrande täljsten.

Förutom att artone tål stora värmevariationer går det dessutom utmärkt att måla på vilket gör att du kan få din kamin i vilken färg du själv vill. Contura i61 finns också som insats där du själv bestämmer inramningen för att får ditt hem precis som du själv vill.

Men Contura i61 är mer än ett vackert yttre, den är full med smarta funktioner. Den lyxiga lucköppningen gör inte bara kaminen till något lätt att bli förtjust i, den gör också kaminen extra lättskött genom att brännkammaren nås lättare. Ett nytt innovativt spjäll gör att tilluften kan regleras med ett enda reglage och på så vis ge bättre kontroll på brasan. Kaminen går att få med vedfack och tack vare en ny monteringsteknik kan kaminen också installeras enklare.

– Contura i61 är ett spännande resultat av samarbetet med designbyrån Myra. Den visar hur vi kan använda vårt långa innovativa ingenjörskunnande och förena det med modern skandinavisk design för att få fram en braskamin i tiden, redo att anpassas till vilket hem som helst, säger Catharina Björkman, Marketing Communication Manager på Contura.